Dé tip waardoor je collega’s nooit meer door elkaar praten tijdens vergaderingen!

Hoe herkenbaar is het: collega’s die steeds weer vergeten om duidelijk te praten en door elkaar blijven praten! Het is zo’n beetje de grootste frustratie waar ik vragen over krijg.

 

Daarom deel ik in dit artikel met superveel plezier  mijn nummer 1 tip voor dit probleem!  Yeah! En ik weet zeker dat deze ook voor jou gaat werken. En… je collega’s zullen je na afloop ongelooflijk dankbaar zijn want het levert hen ook veel energie en plezier op!

 

Okay, laten we eerst samen kijken wat je nodig hebt…

  1. Solo-apparatuur
  2. Een goede uitleg

Valt mee he? En ook als je geen solo-apparatuur hebt, lees gewoon door want daar kom ik straks op terug.

 

De truc is om de microfoon/zender van je solo-apparatuur bij je collega’s te introduceren als ‘Talking Stick’. Of in het Nederlands: ‘Praatstok’. Dit doe je als iedereen aanwezig is voor de vergadering, maar vóór de vergadering begint. Vraag aan de voorzitter of je eerst een verzoek mag neerleggen bij je collega’s.

 

Misschien vind je het reuze spannend om op te staan en het woord te nemen. Bedenk voor jezelf of je de stap durft te zetten en kies er anders voor om dit vooraf per e-mail aan je collega's te vragen.

  • Vertel aan je collega’s dat je slechthorend bent en dat je een fantastisch hulpmiddel hebt om iedereen goed te kunnen verstaan. Vertel dat je hier heel blij mee bent dat dit bestaat omdat het jou enorm helpt om energie te besparen. Dankbaarheid brengt in je omgeving een vonkje over waardoor mensen je niet meer vergeten.
  • Leg uit hoe je solo-apparatuur werkt.
  • Vertel dat je het heel fijn zou vinden als je collega’s om en om in de Praatstok willen spreken zodat je iedereen goed kan volgen.

 En dan is dit wat er gebeurt: je collega’s zullen elkaar attenderen op het doorgeven van de Praatstok. Jij kunt je collega's ontspannen volgen zonder stress in je lijf. En zij gaan ervaren hoe heerlijk het ook voor hun is om naar elkaar te luisteren en niet door elkaar te praten.

 

Want dat is wat de Praatstok voor je collega’s doet: het zorgt ervoor dat ze naar elkaar gaan luisteren en niet direct met hun eigen verhaal beginnen. Kortom: de Praatstok is een waanzinnig fantastisch hulpmiddel voor betere communicatie voor het hele team!

 

Je zult hier ook gegarandeerd positieve en dankbare reacties op krijgen. En dat allemaal omdat jij ervoor hebt gekozen om in de eerste plaats goed voor jezelf te zorgen. Wees trots en blij en voel ook hoe je zelfvertrouwen hierdoor groeit. Geniet ervan!

 

Heb je geen solo-apparatuur? Stap dan naar je audioloog of audicien en vraag naar de mogelijkheden. Absoluut de moeite waard want solo-apparatuur helpt je ook om energie te besparen. Met bovenstaande tip haal je er nog eens alles uit wat erin zit.