Waar je op moet letten als je nieuwe oorstukjes laat maken!

Yes! Welkom bij dit artikel met één van mijn favoriete onderwerpen: oorstukjes!

 

Deze kleine dingen worden vaak onderschat, maar kunnen zo’n enorme positieve winst meebrengen. Mits van goede kwaliteit en maatwerk. Daarom in dit artikel mijn 5 tips waar je op moet letten als je voor oorstukjes gaat kiezen.

 1. Neutrale oorstukjes of sieroorstukjes
  Oorstukjes zijn functioneel, maar ook een manier om je persoonlijkheid te benadrukken. Heb je een favoriete kleur of hou je van polkadots, blokjes of glitters? Vraag aan de fabrikant of ze ze in je oorstukjes verwerkt kunnen worden.

  Mijn oorstukjes bevatten al ruim tien jaar glitters. Ik word er blij van als ik ze zie, maar ook mensen die ik ontmoet worden erdoor aangetrokken. De glitters zijn vaak dé aanleiding voor een gesprek over mijn slechthorendheid en wat ik nodig heb om de ander beter te verstaan.

  Niet iedereen vindt het fijn om oorstukjes te laten opvallen. Het is belangrijk om te doen wat voor jou goed voelt. Als je het nog niet zeker weet, vraag dan bij je audicien of vakspecialist naar de mogelijkheden.

 2. Elke 1,5 jaar nieuwe oorstukjes
  Je oren groeien je hele leven door. Dat is de reden dat oorstukjes in de loop van de tijd altijd losser gaan zitten. Het nadeel is, dat loszittende oorstukjes niet goed afsluiten waardoor spraakverstaan minder  wordt.

  Slim omgaan met je energie, betekent dus ook zorgen voor goedzittende oorstukjes! Nog een reden om te kiezen voor nieuwe oorstukjes: je hoortoestellen fluiten minder.

 3. Kies voor een vakspecialist
  Grote audiciensketens bezuinigen op materiaal voor oorstukjes en ook op de productiekosten. De oorstukjes worden steeds vaker in eigen laboratoria gemaakt en niet meer uit handen gegeven aan (externe) vakspecialisten. Dit levert helaas vaak klachten op over jeuk en allergie. 

  Daarom adviseer ik om voor jouw oorstukjes contact op te nemen met een vakspecialist. De kosten komen dan mogelijk wel voor je eigen rekening. Neem voor meer informatie hierover contact op met een goede vakspecialist en aangesloten dealers. Ik werk graag samen met Labformaat

 4. Last van allergie in je oor?
  Een vakspecialist kiest bij het maken van een afdruk voor materiaal dat past bij jouw oor en kan je hier ook uitleg over geven. Zo kan er bijvoorbeeld speciaal voor jou een oorstukje met goud of zilverlaagje worden gemaakt om allergie tegen te gaan of te verminderen.

 5. Vraag om een rolletje 'slang'.
  Vraag bij je audicien om een rolletje ‘slang’ zodat je zelf het slangetje van je oorstukje kunt vervangen als deze uitgedroogd is.  Zorg dat je het slangetje in een afgesloten zakje bewaart zodat het flexibel blijft.

Je hebt inmiddels vast wel door waarom ik oorstukjes een heel belangrijk item vindt! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme heb overgebracht en dat je kiest voor het beste en mooiste resultaat. Als je het leuk vindt, deel een foto van je nieuwste aanwinst(en) op onze Facebookpagina!