GebarenChallenge

 We zijn inmiddels met een geweldige groep gestart met de GebarenChallenge 2018!

 

Wil je op de hoogte gebracht worden zodra de inschrijving voor 2019 opent?

Dat kan natuurlijk! 

 

Schrijf je dan hier even in.
Dan ontvang je binnenkort van mij een mailtje.

 

Ik kan niet wachten om samen onze handen te laten wapperen!

Liefs, Bianca

 


Gebaren leren? Doe mee met de Nederlandse GebarenChallenge

 

Heb jij altijd al gebaren willen leren? Grijp dan nu je kans!

 

Na het enorme succes in 2017 gaat op 1 februari 2018 de Nederlandse GebarenChallenge weer van start. 

 

Je kunt je tot 1 maart inschrijven.

 

Wacht niet te lang, want dit is je enige kans om dit jaar te starten.

Wanneer is de GebarenChallenge iets voor jou?

 • Elke keer als je iemand ziet gebaren, denk je: wow, dat wil ik ook kunnen!
 • Je hebt bij het journaal meer aandacht voor de gebarentolk dan voor het nieuws.
 • Je wilt graag in gebaren ‘goedemorgen’ kunnen zeggen tegen bijvoorbeeld je dove buurvrouw.
 • Je wilt een dove treinreiziger op het station kunnen vertellen welk spoor hij moet hebben.
 • Je wilt gebaren tegen je baby (horend, slechthorend of doof), omdat baby’s eerder kunnen teruggebaren dan terugpraten.
 • Je bent slechthorend en hebt altijd gehoord dat je geen gebaren nodig hebt, maar wilt het stiekem toch wel graag leren.
 • Je hebt een bedrijf en wilt dove klanten een kopje koffie kunnen aanbieden in gebaren.
 • Of je wilt op een leuke, laagdrempelige manier samen met je klas of collega’s gebaren leren.

Wat je reden ook is: in de Nederlandse GebarenChallenge leer je online, dus lekker vanaf de bank, 500 gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal die je direct in de praktijk kunt gebruiken. De GebarenChallenge is er voor iedereen: doof, slechthorend én horend.

 

Voor maar € 29,95 doe je al mee! En het leuke is: je docenten zijn zelf doof en slechthorend :-)

Toen ik op het nieuws de GebarenChallenge zag, heb ik mij diezelfde avond gelijk aangemeld.
En ik ben verslaafd vanaf dag 1! – Kasper van der Burgh

 

De GebarenChallenge: de perfecte kennismaking met gebaren


Voor een heel grote groep dove mensen is Gebarentaal hun moedertaal. Gebarentaal is een visuele taal met een eigen grammatica. De moeilijkheidsgraad ervan wordt weleens vergelijken met die van het Chinees.

 

Dat gaat voor veel mensen die gewoon gebaren willen leren net een stap te ver. Die willen geen ingewikkelde grammatica, lange reistijden en avondcursussen, maar gewoon lekker thuis vanaf de bank aan de slag.

 

Geldt dit ook voor jou? Dan is de Nederlandse GebarenChallenge de ideale oplossing! In dit programma leer je namelijk Nederlands met gebaren (NmG). Je spreekt gewoon Nederlands en ondersteunt de belangrijkste woorden met gebaren. Je kunt dus gewoon je stem erbij gebruiken. Wel zo makkelijk!

 

Deze GebarenChallenge is ook geschikt als je op een laagdrempelige manier wilt onderzoeken of het beroep van tolk Gebarentaal iets voor jou is, of als voorbereiding op een hele cursus.

 

Doe je mee? Ik kan niet wachten om samen onze handen te laten wapperen!

Laatst met mijn schoonzoon geoefend, dat is echt gezellig om samen de gebaren te leren. Het geeft een gezellige sfeer. Ik geniet van je lessen. Je bent een fijne leerkracht. – Hannie Klopper

Ook voor scholen & bedrijven

 

Mijn werkgever wilde graag dat meer werknemers met dove en slechthorende klanten en collega's zouden kunnen communiceren en daarom kregen 100 werknemers de kans zich op te geven voor de GebarenChallenge. 

 

Bianca kwam bij ons langs op kantoor en nam ons direct bij binnenkomst mee in haar enthousiasme voor gebaren. 

In een inspirerende, interactieve sessie hebben we samen met de gebaren geoefend en Bianca kon zelfs een blinde collega laten ervaren hoe gebaren werken! 

 

- R. Veldhuis

Wil je als school of bedrijf gebaren leren? Neem dan even contact met mij op over de mogelijkheden.

Hoe het werkt

 • Op donderdag 1 februari gaan we van start! Dan ontvang je een mailtje van mij met daarin de inloggegevens voor de allereerste aflevering. Je kunt dan dus direct beginnen met oefenen!
 • Daarna ontvang je een jaar lang elke donderdag een mailtje met de inloggegevens voor een nieuwe aflevering met 10 nieuwe gebaren. Waar mogelijk vertel ik je waar de gebaren vandaan komen en leer je ezelsbruggetjes om ze gemakkelijker te onthouden. Daarnaast vind je in elk filmpje een ‘tip van de week’ over communicatie met doven en slechthorenden.
 • Elke week staat een ander thema centraal. Bovendien gaat de GebarenChallenge het jaar rond. In de lente leer je dus gebaren die met de lente te maken hebben en rond Sinterklaas leer je de gebaren voor Sinterklaas en Piet.
 • De filmpjes duren tussen de 5 en de 10 minuten en zijn allemaal ondertiteld. Je kunt ze dus ook in de bus of trein bekijken.

Wat eerdere deelnemers zeggen…

 

Wat fantastisch om deze challenge te doen!  - Manon van Zetten

 

Erg leuk om mee te doen! Drie vriendinnen doen ook mee. Gebaren is leuk en dat straal je uit.  – Nienke van der Boom

 

Hartstikke bedankt voor je inzet en duidelijke manier van uitleggen!  Ik heb er onwijs veel plezier in en ik kan niet wachten om het in de praktijk te kunnen gebruiken! – Jessica Walinga 

 

 Tijdens het zwemmen met mijn vriendinnen vroegen ze: ‘Hey heb je nog nieuwe gebaren geleerd?’ Ik legde het gebaar voor ‘leuk’ uit. Toen we een wedstrijdje hadden gedaan, gebaarden we allemaal: ‘Leuk Leuk Leuk!’ – Annemarie Mooren 

 

Voelde me gelijk welkom! Het was zo verslavend dat ik alle weken door heb genomen en daarna nog een keer. - Karin de Jong

 

Bianca & team

 

 

Bianca van der Horst is initiatiefnemer en zelf slechthorend. Zij heeft 2 bedrijven opgezet waarmee ze de toegankelijkheid van onze maatschappij voor doven en slechthorenden wil verbeteren. Haar missie: maak van je handicap je kracht! Bianca neemt je elke week mee naar 10 nieuwe gebaren. 

Team

Jacqueline

Gebarendocent en zelf doof. Jacqueline Groot - van Dalen is vooral op de achtergrond aanwezig, maar haar kennis en enthousiasme zijn onmisbaar. Haar droom is dat communiceren met iedereen toegankelijker wordt door gebaren!

 

Jason

Jason DeGraw studeert SoundDesign en is verantwoordelijk voor de montage van de filmpjes! Zijn professionaliteit, creativiteit en humor geven de Challenge een megaboost. Jason voelt zich ook persoonlijk betrokken, want zijn moeder is slechthorend. 

 

Renske

Zelf slechthorend en de virtueel assistent (VA) van Bianca. Vanuit haar eigen onderneming Regel Renske beheert ze samen met Bianca de Facebookpagina van 100% Slechthorend. 

 

Petra

Petra de Beurs is de cameravrouw in de GebarenChallenge en ondertitelt de afleveringen. Ook zorgt ze dat mailtjes met vragen snel beantwoord worden. Oh ja, vast ook leuk om te weten: ze is de moeder van Bianca.

 


Veelgestelde vragen

 

Is het een probleem als ik tijdens de Challenge op vakantie ga?

Nee, dit is geen probleem. Je hebt altijd en overal toegang tot de filmpjes via je inloggegevens. Je kunt ook de filmpjes gemakkelijk terugkijken als je weer thuis bent.

 

Hoelang kan ik de filmpjes terugkijken?

Je behoudt na inschrijving 5 jaar toegang tot de filmpjes.

 

Wat is het verschil tussen Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met ondersteunende Gebaren?

Gebarentaal is zonder stem en heeft een eigen grammatica. Nederlands met ondersteunende gebaren volgt het gesproken Nederlands (en dus ook de grammatica van het Nederlands) en je ondersteunt daarbij woorden met gebaren. Bijvoorbeeld de zin: ‘Ik wil een boterham met kaas’. Met ondersteunende gebaren wordt het: ‘IK WIL een BOTERHAM MET KAAS’ waarbij de woorden in hoofdletters tegelijkertijd uitgesproken en gebaard worden.

 

Zijn de gebaren van Nederlandse Gebarentaal en Nederlands met ondersteunende Gebaren wel hetzelfde?

Jazeker! Je kunt zowel in Gebarentaal als in NmG communiceren met dove, slechthorende en goedhorende mensen die gebarenvaardig zijn.

 

Waarom is de GebarenChallenge niet gratis?

Omdat ik een jaarprogramma van hoge kwaliteit wil aanbieden. Dit vraagt zorgvuldigheid, veel tijd en aandacht. Ik wil echter ook dat de Challenge zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen die graag mee wil doen. Daarom heb ik de prijs zo laag mogelijk gehouden.

 

Kan ik na 1 maart ook nog instappen?

Nee, wij kiezen dit jaar bewust voor 1 startmoment. Wil je graag meedoen aan de Nederlandse GebarenChallenge editie 2019? Stuur dan een e-mail naar info@gebarenchallenge.nl. Dan hoor jij het als eerste als de inschrijving voor de volgende editie opengaat!

 

Kunnen wij ook als bedrijf of als groep collega's meedoen?

Ja, dat kan! Er doen er al meerdere mee. Bedrijven vinden het steeds belangrijker om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking. Gebaren leren is hierin een fantastische stap! Je geeft je klanten met een auditieve beperking een warm welkom en je laat zien dat je als organisatie belang hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stuur ons een e--mail voor de mogelijkheden: info@gebarenchallenge.nl.