Over Bianca

Bianca van der Horst werkt ruim 15 jaar met slechthorenden. Zij begon als pedagogisch medewerkster bij de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) en groeide daarna door tot ambulant begeleider en opvoedingsondersteuner bij Kentalis. Tussendoor heeft zij 3 maanden haar kennis en know-how gedeeld op een school voor dove en slechthorende kinderen in Durban, Zuid-Afrika.

 

In Durban gaf zij op 8 maart 2006 haar magische workshop aan een groep slechthorende en dove meisjes waarna zij zich voornam: ik ga in mijn leven heel veel slechthorenden, jong en volwassen, helpen om in hun kracht te stappen. Om te leren denken in mogelijkheden en te verbinden met wat je diep vanbinnen écht wilt doen. 

 

Bianca richtte in 2012 haar bedrijf 100% Slechthorend op met een informatieve website, netwerkborrels en leermogelijkheden voor slechthorenden in Nederland. Ook begeleidt zij slechthorende kinderen in het regulier onderwijs. 

 

Daarnaast is Bianca initiatiefnemer van het signaalbordje voor slechthorenden en doven die je kunt gebruiken in het verkeer, op vakantie of op het werk. In 2017 heeft zij de Nederlandse GebarenChallenge opgestart zodat meer mensen gebaren kunnen leren.