Bianca

Welkom! Hieronder zul je meer lezen over mijn visie en drive in mijn werk. Wil je graag mijn persoonlijke verhaal lezen? Lees dan hier verder. Meer informatie over mijn werkachtergrond vind je hier

Ik ben Bianca van der Horst en oprichter van 100% Slechthorend. Mijn doel is om jou te helpen slim om te gaan met je slechthorendheid. Om je in je kracht te zetten met kennis, inzichten, know-how en handige tools.

 

Zodat je zelfvertrouwen gaat voelen, en dat je hart opengaat van alle mogelijkheden! Je krijgt meer energie en je voelt dat je leeft. Dat je het waard bent. Dat jouw aanwezigheid op deze aardbol belangrijk is!

 

Slechthorendheid wordt vaak gezien als een obstakel. Iets waar je niet om hebt gevraagd, maar nu wel mee opgescheept zit. Hoe vaak hoor ik: ‘als ik niet slechthorend was, ja dan…’.

 

Dit is wat ik geloof en wat ook mijn ervaring is: mijn slechthorendheid is voor mij een fantastisch leermiddel om als mens en ondernemer sneller te groeien. Het is een kans om te leren compassie met mijzelf en anderen te hebben. Om te leren hoe ik beter voor mijzelf kan gaan zorgen. Om te leren hoe ik grenzen moet aangeven. Om te leren denken in mogelijkheden en mij niet te laten leiden door angst.

 

Ik nodig je uit om je diepste dromen weer af te stoffen. Ik nodig je uit om alle beperkende gedachten los te laten, zoals: ‘dat kan ik niet want ik ben slechthorend’. En te gaan voor wat je écht wilt. Dat waarvan je diep vanbinnen voelt: daar ligt mijn kracht. Daar waar je energie van krijgt. Zodat je goed voor jezelf gaat zorgen omdat je een missie in deze wereld hebt!

 

Ik heb er mijn specialiteit van gemaakt om jou te helpen bij het behalen van je doelen. Om je te inspireren en aan het werk zetten. Ik geef je een liefdevolle schop onder je kont als het nodig is en ik zorg dat je komt waar je wilt zijn. Geloof me, ik zal je grootste fan zijn!

 

Ben je er klaar voor om de volgende stap te zetten? Ook als je nog geen idee hebt over hoe of wat: je bereidheid om te willen groeien is alles wat je nodig hebt. De rest komt vanzelf.

 

Op deze website vind je al heel veel informatie waar je mee kunt beginnen. Wil je meer? Neem contact op voor een persoonlijke afspraak of bezoek mij op één van de live events.

 

Let’s go & shine lieverd!

Bianca


Mijn werk

Bianca van der Horst werkt ruim 15 jaar met slechthorenden. Zij begon als pedagogisch medewerkster bij de Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) en groeide daarna door tot ambulant begeleider en opvoedingsondersteuner bij Kentalis. Tussendoor heeft zij 3 maanden haar kennis en know-how gedeeld op een school voor dove en slechthorende kinderen in Durban, Zuid-Afrika.

 

In Durban gaf zij op 8 maart 2006 haar magische workshop aan een groep high-school meisjes waarna zij zich voornam: ik ga in mijn leven heel veel slechthorenden, jong en volwassen, helpen om in hun kracht te stappen. Om te leren denken in mogelijkheden en te verbinden met wat je diep vanbinnen écht wilt doen. 

 

Bianca richtte in 2012 haar bedrijf 100% Slechthorend op met een informatieve website, netwerkborrels en leermogelijkheden voor slechthorenden in Nederland. Ook begeleidt zij slechthorende kinderen in het regulier onderwijs. 

 

Daarnaast is Bianca initiatiefnemer van het signaalbordje voor slechthorenden en doven die je kunt gebruiken in het verkeer, op vakantie of op het werk. In 2017 heeft zij de Nederlandse GebarenChallenge opgestart zodat meer mensen gebaren kunnen leren.