Wauw, al 2000 deelnemers aan de GebarenChallenge!

Wauw! Een brok in mijn keel terwijl ik dit schrijf. En een hart vol dankbaarheid. In 2012 startte ik als zelfstandig ondernemer 100% Slechthorend en mijn eerste idee was: een positieve website maken voor slechthorenden in Nederland om hun te helpen bij het waarmaken van dromen en doelen. 

 

En nu, ruim 5 jaar later, ontvang ik zooooveel positieve en lieve reacties op mijn online programma de Nederlandse GebarenChallenge. Het is echt ongelooflijk. Ik deel graag een paar reacties met je! 

  • Ik vind je filmpjes heel duidelijk. Ik ben gisteren gestart met de 'cursus' en heb vandaag lekker met mijn leerlingen geoefend. Ik werk in het speciaal onderwijs (zeer moeilijk lerend). Zo gaaf om te zien hoe enthousiast mijn leerlingen worden van de gebaren. Ik denk dat ik wel 50 x goedemorgen voorbij heb zien komen. Mijn leerlingen begrepen je filmpje en deden enthousiast de gebaren na.

  • Ik geniet ervan! En mijn pleegzoon met adhd en hechtingsstoornis oefent zeer fanatiek mee! Zooo leuk vind hij het! En dit is zooo goed voor ons om samen te doen! Ik vermoed dat dit hechtingbevorderend werkt dus dat is zooo geweldig!! Vandaag had hij zwemles....en ik zat aan de kant te kijken....te ver om te spreken.....gebaart hij ineens...dat hij het zo koud heeft.

  • Ik doe mee met de Gebarenchallenge om te kunnen blijven communiceren met een steeds slechter horend iemand. Het ontroert me zo, hoe je gebaren tot taal maakt. 

Er komen ook ontzettend veel reacties binnen van mede-slechthorenden die nu door de Challenge beginnen met gebaren leren. Dit is voor mij natuurlijk heel speciaal want ik weet wat een stap deze prachtige mensen hebben gezet om zich in te schrijven. Om het idee los te laten dat gebaren alleen voor dove mensen zijn.

 

Veel slechthorende deelnemers maken hetzelfde mee als ik: ons gehoor gaat langzamerhand achteruit. En dan? Ja dan zijn gebaren juist zo fijn om te kunnen. Om bijvoorbeeld terug te kunnen vallen op een gebarentolk bij vergaderingen of feestjes. Of 's avonds met je partner te gebaren en je hoortoestellen lekker uit te zetten. 

 

Ieder die zich inschrijft voor de Challenge wordt door mij toegejuicht! <3

  • De goedhorenden die gewoon gebaren willen leren
  • De slechthorende die een vangnet zoekt omdat zijn gehoor achteruit gaat
  • De leerkracht van slechthorende kinderen die communicatie makkelijker wilt maken
  • Het bedrijf of de ondernemer die gebaren wil leren om dove klanten welkom te heten
  • De oma die gebaren wil leren voor haar dove slechthorende kleinkind

Lieve mensen, woorden schieten tekort: het is fantastisch zoveel mensen als ik blij mag maken met dit geweldige programma. Ik voel me echt intens dankbaar!

 

 

En weet je? Vandaag hebben we onze 2000e deelnemer aan de GebarenChallenge mogen verwelkomen! Dat is wel een feestje waard toch? 

 

Ik wil je ontzettend danken voor je inzet, je enthousiasme en voor het delen van mijn berichten. Samen maken we de Challenge tot dit grote succes! 

Voor wie denkt: dit is leuk! Ik wil ook meedoen! Inschrijven kan nog tot 1 maart. Dan sluiten de deuren voor de rest van het jaar. Ga hier naar de inschrijfpagina.

 

Heel veel liefs en tot snel!

Bianca