Waarom scholen voor slechthorende kinderen meedoen aan de GebarenChallenge!

Vorige week kreeg ik 2 bijzondere berichten in mijn mailbox die ik graag met je wil delen! Heel misschien dat ze jou namelijk ook kunnen inspireren…

 

Je kunt het verder lezen hieronder of mijn vlog over dit onderwerp bekijken.

 

De eerste mail... was van een leerkracht van een cluster 2 school.  Ze vertelde dat de leerkrachten wel gebaren gebruiken, maar zich toch vaak nog niet zo zeker voelen erin en ook heel graag meer gebaren willen leren. Gewoon op een laagdrempelige manier. De GebarenChallenge bleek precies wat ze zochten! Ze schrijven zich in met een groep enthousiaste leerkrachten die ervoor willen gaan om de communicatie voor hun leerlingen makkelijker te maken!

 

Hoe ontzettend gaaf is dat!

 

De tweede mail... was van een juf op een cluster 2 school die mijn vlog had gezien over Gebaren(taal) voor slechthorenden. Zij begreep ineens hoe belangrijk het is dat haar slechthorende leerlingen ook kennismaken met gebaren! En het leren van iemand die zelf ook slechthorend is zodat ze gelijk kennismaken met een rolmodel. Daarom schreef zij zich samen met haar klas in om mee te doen aan de GebarenChallenge 2018! 

 

Dit is dus precies waarom ik de GebarenChallenge begonnen ben: om het jou makkelijker te maken om gebaren te leren! Gebaren zijn fantastisch en moeten toegankelijk zijn voor iedereen.

 

Wat is het precies? Een hoogwaardig online jaarprogramma waarin je stap voor stap 500 gebaren leert. Door deze unieke opzet, leer je de gebaren voor de winter in de koude maanden, en leer je de gebaren voor lammetjes en krokussen in de lente. We volgen de feestdagen en je leert ook praktische huis-tuin-en-keuken woorden en zinnetjes die je direct kunt toepassen. 

 

Daarnaast heeft elke aflevering een Tip van de Week waarin ik je een handige tip vertel voor een goede communicatie met slechthorenden en dove mensen. Sommige zul je misschien al kennen, maar je zult zeker ook verrast worden!

 

Voor 29,95 doe je mee en behoud je 5 jaar toegang tot de besloten Facebookgroep en ruim 50 filmpjes in de online leeromgeving. Als je meedoet als groep krijg je zelfs nog een groepskorting.

 

En het unieke: je gaat gebaren leren van slechthorenden en doven zelf! Dus de Challenge is ook absoluut aan te raden om samen met je slechthorende leerlingen te doen zodat zij inspirerende rolmodellen ontmoeten.

 

Wil jij ook meedoen met jouw collega's of klas aan de GebarenChallenge? Dat kan nog!

 

We gaan weer van start op 1 februari. Schrijf je in via www.gebarenchallenge.nl of stuur een mailtje naar bianca@100procentslechthorend.nl als je met een groep mee wilt doen. Heb je nog vragen? Die kun je dan ook gelijk aan mij stellen.

 

Wees er snel bij, we beginnen volgende week donderdag al!

Veel liefs,

Bianca

 

PS: voor als je mijn eerdergenoemde vlog over gebaren voor slechthorenden nog niet hebt gezien en wel nieuwsgierig bent. Ik voeg hem hieronder voor je toe. De vlog duurt 5 minuten en is ondertiteld.